Over het blog


Het idee achter dit blog is dat de waarnemingen die ik in Boutersem doe, kan delen met iedereen die dit blog bezoekt. Soms lukt het een vogel, insect, bloem of wat dan ook mooi op foto vast te leggen en deze wil ik dan graag met de lezer delen. Ook een mooi landschap of een prachtige wolkenlucht zal met regelmaat op het blog verschijnen. M.a.w. alles wat bloeit, groeit of mij boeit kan aan bod komen. De soorten die ooit al eens in Boutersem werden gezien, kunnen via de pagina "waargenomen soorten" worden geraadpleegd. Je kan daar dan op de betreffende link van een soortgroep klikken en je zal worden doorverwezen naar de specifieke lijst op de site van waarnemingen.be. Het zijn links naar al de waargenomen soorten in Boutersem sinds 27 mei 1929 en ook links naar de soorten die ikzelf  al in Boutersem kon waarnemen sinds 23 september 2011.

----------------------------------------------------------------------------------

Ook als weeramateur doe ik waarnemingen sinds 2002. Ik gebruik voor het waarnemen een elektronisch weerstation van Davis (zie onderstaande afbeelding). Ieder begin van de maand verschijnen de weercijfers op het blog van hoe we het weer de afgelopen maand te Boutersem. Als weeramateur zullen berichtjes over het weer dus ook zeker niet ontbreken. Ook de pagina's "Uitzonderlijk weer" worden regelmatig aangevuld met bijzonderheden over het weer. Ben je benieuwd naar hoe warm of koud het was op een bepaalde dag, maand of seizoen, of hoeveel neerslag er viel op een bepaalde dag of maand in Boutersem? Ik help graag.
  ----------------------------------------------------------------------------------

Mijn woon-werk verplaatsingen tracht ik zo veel ik kan met de fiets te doen. Een heen en terugrit maakt samen 38 km. Ik hou zorgvuldig mijn fietskilometers bij en noteer de tijd dat het daarbij regende. Deze fietsstatistiek kan je onderaan in de linkerkolom van het blog terugvinden. 
----------------------------------------------------------------------------------

Rest me enkel nog deze kleine mededeling. Op al mijn foto's rust een copyright. Zou je toch graag een foto gebruiken voor gelijk welk doeleind, dan graag een seintje en bronvermelding a.u.b.

Veel kijk en leesplezier.

PeterDM

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen